Celem konkursu jest  jest wyszukiwanie regionalnych produktów i potraw  żywnościowych, które mogłyby stać się marką  Pomorza Zachodniego. Konkurs podzielony jest na dwie kategorie: „Najlepszy Produkt Regionalny”  i „Najlepsza Potrawa Regionalna”.

Ta pierwsza polega na zaprezentowaniu specyficznych i charakterystycznych dla regionu zachodniopomorskiego produktów.

Ta druga polega na ugotowaniu potrawy : przystawki i dania głównego, charakteryzujących się  więzią  z regionem.

W załączeniu przesyłamy informacje nt. konkursu oraz regulaminy i karty zgłoszeniowe  każdej części konkursu.

Ponadto uprzejmie  informujemy, że zgłoszenia do część konkursu PRODUKT- należy przesyłać  do Zachodniopomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach (kontakt w załączeniu), zgłoszenia do części konkursu POTRAWA – należy przesyłać do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego (kontakt w stopce adresowej)

Dla laureatów czekają  atrakcyjne nagrody ufundowane  m.in.: przez Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego, Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach oraz wielu  innych sponsorów.

Serdecznie zachęcamy do udziału w konkursie, który odbędzie się podczas Pikniku nad Odrą 13-14 maja 2017r. na Wałach Chrobrego w Szczecinie.

 

Zgłoszenia należy przesyłać do wybranych Instytucji do dnia 21 kwietnia 2017 r.

W przypadku pytań prosimy o kontakt z Panią:

Paulina Makatun-Hałas 

Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego Wydział Rolnictwa i Rybactwa
ul. Starzyńskiego 3-4
70-506 Szczecin
tel. 91 44 10 233
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Załączniki:
Pobierz plik (1.Zaproszenie_do_konkursu.docx)Zaproszenie do udziału w konkursie[Plik .DOCX (MS Word)]1119 kB
Pobierz plik (2.Zgloszenie-potrawa-2017.docx)Karta zgłoszenia na konkurs gastronomiczny[Plik .DOCX (MS Word)]14 kB
Pobierz plik (3.Zgloszenie-produkt-2017.docx)Karta zgłoszenia produktu[Plik .DOCX (MS Word)]22 kB
Pobierz plik (4.Regulamin-nkd-sr-17-gastronomia-01.doc)Regulamin konkursu na najlepszą potrawę regionalną[Plik .DOC (MS Word)]254 kB
Pobierz plik (5.Regulamin-nkd-sr-17-produkt-01.doc)Regulamin konkursu na najlepszy regionalny produkt żywnościowy[Plik .DOC (MS Word)]259 kB
Tagged Under

Nasi partnerzy

Gmina Barlinek

Gmina Bierzwnik

Gmina Boleszkowice

Gmina Choszczno

Gmina Dębno

Gmina Krzęcin

Gmina Lipiany

Gmina Myślibórz

Gmina Nowogródek-Pomorski

Gmina Pełczyce

Powiat Choszczeński

Gmina Przelewice

Gmina Recz

Gmina Trzcińsko-Zdrój


Więcej...


Więcej...

Zapisz się do naszego newslettera

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego NEWSLETTERA! Będziesz widział o wszystkich ważnych wydarzeniach pierwszy...


„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”,
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

"Europejski Fundusz Morski i Rybacki",
Instytucja Zarządzająca PO Rybactwo i Morze 2014-2020 - Minister Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej.

Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie Strate­gii Roz­woju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność (LSR),
w tym realizację Planu Komunikacji, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej
w ramach działania 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” 
objętego
Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020
w zakresie poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji”.

Przewidywane wyniki operacji: postęp finansowy we wdrażaniu operacji w ramach LSR.