Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że w dniu 13 maja 2017 roku w Szczecinie, odbędzie się XVII edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” . Głównym organizatorem konkursu jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego z Warszawy we współpracy z Urzędem Marszałkowskim Województwa Zachodniopomorskiego oraz Zachodniopomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach.
Celem konkursu jest jest wyszukiwanie regionalnych produktów i potraw żywnościowych, które mogłyby stać się marką Pomorza Zachodniego. Konkurs podzielony jest na dwie kategorie: „Najlepszy Produkt Regionalny” i „Najlepsza Potrawa Regionalna”.
Ta pierwsza polega na zaprezentowaniu specyficznych i charakterystycznych dla regionu zachodniopomorskiego produktów.
Ta druga polega na ugotowaniu potrawy : przystawki i dania głównego, charakteryzujących się więzią z regionem.
W załączeniu przesyłamy informacje nt. konkursu oraz regulaminy i karty zgłoszeniowe każdej części konkursu.
Ponadto uprzejmie informujemy, że zgłoszenia do część konkursu PRODUKT- należy przesyłać do Zachodniopomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach (kontakt w załączeniu), zgłoszenia do części konkursu POTRAWA – należy przesyłać do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego (kontakt w stopce adresowej)
Dla laureatów czekają atrakcyjne nagrody ufundowane m.in.: przez Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego, Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach oraz wielu innych sponsorów.
Serdecznie zachęcamy do udziału w konkursie, który odbędzie się podczas Pikniku nad Odrą 13-14 maja 2017r. na Wałach Chrobrego w Szczecinie.
Zgłoszenia należy przesyłać do wybranych Instytucji do dnia 21 kwietnia 2017 r.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z Panią:
Paulina Makatun-Hałas
Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego Wydział Rolnictwa i Rybactwa
ul. Starzyńskiego 3-4
70-506 Szczecin
tel. 91 44 10 233
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.