Aktualności
W dniu 04 czerwca 2016 r. przy Pełczyckim Centrum Rekreacji i Turystyki „Pełczanka”, odbyły się warsztaty z zakresu warzenia piwa, które zostały przeprowadzone przez Członka Zarządu Bractwa Piwowarów „Lidera Pojezierza” Pana Krzysztofa Szabatowskiego. Warsztaty miały na celu przedstawienie całkowitej procedury i wszystkich aspektów towarzyszących podczas procesu warzenia piwa na podstawie wytwarzania tradycyjnego piwa Lipiańskiego „Zaczynaj”.
Odsłony: 66325
|
Początek tego wspaniałego wydarzenia miał początek w piątek 09 lipca, a zakończył się w niedzielę 11 lipca. Impreza zaczęła się jak co roku, na sportowo – turniej piłkarskim (uczestniczyli: MULKS ,,Orzeł” Bierzwnik, MKS Pogoń Szczecin oraz KS Stal Stocznia Szczecin), XXI Festiwalem Szachowym ,,Na leśnej polanie im. Romana Szymoniaka” oraz turniejem tenisa stołowego o Puchar Wójta (,,Turniej nocą”).
Odsłony: 51909
|
15 lipca 2017 r w sobotę spotkaliśmy się na corocznej imprezie pod nazwą „3 Dni na Cysterskim Szlaku”, w ramach której zostały zorganizowane już „VIII Międzynarodowe Targi Wyrobów Klasztornych” w Bierzwniku. Nie mogło zabraknąć na niej stoiska Stowarzyszenia „Lider Pojezierza”. Na terenie klasztoru pod namiotem wiceprezes Ireneusz Kostka oraz pracownicy Biura LGD prezentowali materiały dotyczące działań i promocji obszaru działania LSR w postaci ankiet konsultacyjnych, map obszaru działania, materiałów reklamowych związanych ze sposobami na otrzymanie dofinansowania ciekawych pomysłów.
Odsłony: 60791
|
„Bezpiecznie nad wodą – aktywnie i sportowo!” to tytuł projektu realizowanego przez powiat choszczeński, w ramach, którego zakupione zostaną kamizelki asekuracyjne do kajak polo. Celem zadania jest wykreowanie i utworzenie przyjaznej przestrzeni społecznej poprzez jej doposażenie w środki służące integracji lokalnego społeczeństwa.
Odsłony: 60845
|
Stowarzyszenie „Lider Pojezierza” serdecznie dziękuje wszystkim uczestnikom operacji własnej pn.: „Gdzie w Polsce karmią najlepiej? Cykl wyjazdów studyjnych w poszukiwaniu smaków tradycyjnej kuchni polskiej”.
W trakcie wszystkich, a było ich aż 5, wyjazdów zwiedzaliśmy różne zakątki kraju w poszukiwaniu smaków tradycyjnej kuchni polskiej. Byliśmy w Chojnicach, Szymbarku, Słupsku, Toruniu, Zielonej Górze i w miniony weekend w Minikowie w woj. kujawsko-pomorskim.
Odsłony: 64782
|