"Gdzie w Polsce karmią najlepiej? Cykl wyjazdów studyjnych w poszukiwaniu smaków tradycyjnej kuchni polskiej" Edycja II

Drukuj
wtorek, 10 maj 2022 Kategoria: Aktualności

Zgłoszenie do udziału w wyjeździe będzie skutkowało podpisaniem porozumienia o wykonywanie świadczeń wolontarystycznych. Uczestnicy będą mieli stworzoną możliwość integracji oraz wzrostu wiedzy kulinarnej poprzez udział w wycieczkach edukacyjnych oraz w co najmniej 5 warsztatach kulinarnych organizowanych podczas wyjazdów. Uczestnicy skupią się nad utworzeniem produktów finalnych otrzymają dodatkowo wsparcie umiejętności potrzebnych do wypracowania publikacji: wzmocnią swój potencjał poprzez spotkania edukacyjno-informacyjne w trakcie wycieczek.

Program wyjazdu będzie obejmował zwiedzanie miejsc atrakcyjnych z punktu widzenia tematyki  wyjazdu, np. siedziby Kół Gospodyń Wiejskich, LGD, udział w targach itp. a także związane z dziedzictwem kulturowym, w tym kulinarnym na danych obszarze. Ponadto, planuje się warsztaty kulinarne oraz spotkania informacyjno-edukacyjne związane z gotowaniem oraz tradycjami kulinarnymi. Zadaniem wolontariuszy/uczestników będzie zebranie dokumentacji, w tym fotograficznej niezbędnej do wydania przewodnika, tj. dane na temat tradycji kulinarnych danego obszaru, przepisy oraz krótkie informacje na temat danego regionu z uwzględnieniem produktów pochodzących z obszaru "Lidera Pojezierza". Zebrane dokumenty będą wykorzystane do wydania przewodnika kulinarnego o tytule: „GDZIE W POLSCE KARMIĄ NAJLEPIEJ? LIDER POJEZIERZA W POSZUKIWANIU SMAKÓW TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ” Edycja II.

Poniżej przedstawiamy kartę zgłoszeniową na wyjazd do Kołobrzegu i okolic w województwie zachodniopomorskim w dniu 21.05.2022 r.

Cykl wyjazdów studyjnych w poszukiwaniu smaków tradycyjnej kuchni polskiej”. Wyjazdy realizowane będą zgodnie z umową o dofinansowanie zawartą pomiędzy Województwem Zachodniopomorskim a LGD realizowaną w ramach poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” objętego Programem w zakresie Wzmocnienie kapitału społecznego, w tym przez podnoszenie wiedzy społeczności lokalnej w zakresie ochrony środowiska i zmian klimatycznych, także z wykorzystaniem rozwiązań innowacyjnych.Cykl wyjazdów studyjnych w poszukiwaniu smaków tradycyjnej kuchni polskiej” Edycja II.. Wyjazdy realizowane będą zgodnie z umową o dofinansowanie zawartą pomiędzy Województwem Zachodniopomorskim a LGD realizowaną w ramach poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” objętego Programem w zakresie Wzmocnienie kapitału społecznego, w tym przez podnoszenie wiedzy społeczności lokalnej w zakresie ochrony środowiska i zmian klimatycznych, także z wykorzystaniem rozwiązań innowacyjnych.

Załączniki:
Pobierz plik (karta-zgloszeniowa Kołobrzeg.doc)Karta zgłoszeniowa[ ]260 kB
Tagged Under