Statystyki odwiedzin - Trzeci Sektor.
Online: 1 | Dzis: 4 | Wczoraj: 60 | W tygodniu: 100 | W miesiącu: 891 | W roku: 5687 | Wszystkich: 12 109 | II poł. 2017: 3090 | I poł. 2018: 2416 | II poł. 2018: 4025 | I poł. 2019: 1158 | II poł. 2019: 1420 | I poł. 2020: 3605 | II poł.2020: 3309 | I poł. 2021: 7367 | II poł. 2021: 3051 | I poł. 2022: 2250 | II poł. 2022: 5421 | I kw.2023: 2201 | I poł. 2023: 3438 | III kw,. 2023: 2415 | II poL,.2023: 2841 | I pol,.2024: 5687

Stowarzyszenie „Lider Pojezierza” serdecznie zaprasza wszystkich mieszkańców 13 gmin członkowskich do wzięcia udziału w cyklu 5 wyjazdów studyjnych pn.: Gdzie w Polsce karmią najlepiej? Cykl wyjazdów studyjnych w poszukiwaniu smaków tradycyjnej kuchni polskiej”

Zadanie obejmuje organizację 5 wyjazdów studyjnych w poszukiwaniu smaków tradycyjnej kuchni polskiej. Planuje się  wyjazdy poza obszar objęty LSR Stowarzyszenia "Lider Pojezierza" w podziale na następujące smaki: kaszubskie, okolice Chojnic, nadmorskie okolice Słupska, Kujaw okolice Torunia, wielkopolskie okolice Poznania, lubuskie okolice Zielonej Góry.

Kwalifikacja do udziału w wyjeździe będzie skutkowała podpisaniem porozumienia o wykonywanie świadczeń wolontarystycznych. Uczestnicy będą mieli stworzoną możliwość integracji oraz wzrostu wiedzy kulinarnej poprzez udział w wycieczkach edukacyjnych oraz w co najmniej 4 warsztatach kulinarnych organizowanych podczas wyjazdów. Uczestnicy skupią się nad utworzeniem produktów finalnych otrzymają dodatkowo wsparcie umiejętności potrzebnych do wypracowania publikacji: wzmocnią swój potencjał poprzez spotkania edukacyjno-informacyjne w trakcie wycieczek.

Program wyjazdu będzie obejmował zwiedzanie miejsc atrakcyjnych z punktu widzenia tematyki  wyjazdu, np. inkubatory kuchenne, siedziby Kół Gospodyń Wiejskich itp. a także związane z dziedzictwem kulturowym, w tym kulinarnym na danych obszarze. Ponadto, planuje się warsztaty kulinarne oraz spotkania informacyjno-edukacyjne związane z gotowaniem oraz tradycjami kulinarnymi. Zadaniem wolontariuszy/uczestników będzie zebranie dokumentacji, w tym fotograficznej niezbędnej do wydania przewodnika, tj. dane na temat tradycji kulinarnych danego obszaru, przepisy oraz krótkie informacje na temat danego regionu z uwzględnieniem produktów pochodzących z obszaru "Lidera Pojezierza". Zebrane dokumenty będą wykorzystane do wydania przewodnika kulinarnego o tytule: „GDZIE W POLSCE KARMIĄ NAJLEPIEJ? LIDER POJEZIERZA W POSZUKIWANIU SMAKÓW TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ”

Poniżej przedstawiamy kartę zgłoszeniową na wyjazd do Minikowa i okolic w województwie kujawsko-pomorskim w dniach 16-17.11.2019 r.

UWAGA! Ograniczona liczba miejsc. Pierwszeństwo udziału w wyjeździe będą miały osoby będące członkami Stowarzyszenia „Lider Pojezierza”, następne w kolejności będą osoby, które jeszcze nie uczestniczyły w poprzednich wyjazdach studyjnych. Oprócz powyższych kryteriów w dalszym ciągu brana pod uwagę będzie kolejność zgłoszeń. – Szczegóły znajdują się w karcie zgłoszeniowej.

Cykl wyjazdów studyjnych w poszukiwaniu smaków tradycyjnej kuchni polskiej”. Wyjazdy realizowane będą zgodnie z umową o dofinansowanie zawartą pomiędzy Województwem Zachodniopomorskim a LGD realizowaną w ramach poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” objętego Programem w zakresie Wzmocnienie kapitału społecznego, w tym przez podnoszenie wiedzy społeczności lokalnej w zakresie ochrony środowiska i zmian klimatycznych, także z wykorzystaniem rozwiązań innowacyjnych.

Załączniki:
Pobierz plik (karta-zgloszeniowaMINIKOWO.doc)Karta zgłoszeniowa[ ]260 kB
Tagged Under

Nasi partnerzy

Gmina Barlinek

Gmina Bierzwnik

Gmina Boleszkowice

Gmina Choszczno

Gmina Dębno

Gmina Krzęcin

Gmina Lipiany

Gmina Myślibórz

Powiat Myśliborski

Gmina Pyrzyce

Gmina Nowogródek-Pomorski

Gmina Pełczyce

Powiat Choszczeński

Gmina Przelewice

Gmina Recz

Gmina Trzcińsko-Zdrój


Więcej...


Więcej...

Zapisz się do naszego newslettera

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego NEWSLETTERA! Będziesz widział o wszystkich ważnych wydarzeniach pierwszy...


„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”,
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

"Europejski Fundusz Morski i Rybacki",
Instytucja Zarządzająca PO Rybactwo i Morze 2014-2020 - Minister Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej.

Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie Strate­gii Roz­woju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność (LSR),
w tym realizację Planu Komunikacji, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej
w ramach działania 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” 
objętego
Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020
w zakresie poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji”.

Przewidywane wyniki operacji: postęp finansowy we wdrażaniu operacji w ramach LSR.