Konferencja członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie.

Drukuj
poniedziałek, 18 listopad 2019 Michał Kasprzak Kategoria: Aktualności Odsłony: 75375

W dniach 29-30 listopada 2019r. w Kołobrzegu (Hotel Aquarius) odbędzie się Konferencja Członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego.

Idea Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego oparta jest na następujących założeniach:
• konsumenci w całej Europie wykazują coraz większe zainteresowanie żywnością pochodzącą z konkretnych regionów i jest większe zapotrzebowanie na różnego typu regionalną żywność;
• istnieje konieczność rozwoju rolnictwa, przemysłu rolno-spożywczego oraz turystyki w oparciu o regionalną tożsamość;
• coraz ważniejszym staje się dla europejskich regionów promowanie i rozwój ich regionalnej specyfiki.

W obrębie każdego regionu  istnieje regionalna sieć zrzeszająca producentów. W naszym regionie  zrzeszeni są oni w Sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie”.  W związku z tym  przedsiębiorcy zachodniopomorscy będący w Sieci otrzymują  licencję do używania logo „Dziedzictwo Kulinarne Pomorze Zachodnie”.

Informacje o nich umieszczane są na stronach Województwa  Zachodnio-pomorskiego oraz Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, zapraszani są do udziału w różnorodnych wydarzeniach organizowanych przez Województwo, promujących rolnictwo, rybołówstwo oraz branżę rolno-spożywczą i turystyczną. Również uzyskują możliwość zamieszczania  bezpłatnych reklam w materiałach promocyjnych wydawanych przez Województwo, gdzie mogą promować swoje produkty i wyroby. Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie liczy 60 członków.

Więcej informacji można uzyskać na stronie  Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego www.culinary-heritage.com

 Do zobaczenia w Kołobrzegu.

Więcej szczegółów znajdziecie Państwo na stronie:

http://www.sdk.wzp.pl/siec-dziedzictwa-kulinarnego-pomorze-zachodnie

Zapraszamy.

Załączniki:
Pobierz plik (Agenda konferencji 29-30.11.2019.docx)Agenda konferencji 29-30.11.2019[ ]46 kB
Tagged Under